2021

Het begon met tien bij elkaar gebrachte jukeboxen, daarna stapte Back to the 60's and 70's in Heusden over op live bands.
Het begon met tien bij elkaar gebrachte jukeboxen, daarna stapte Back to the 60’s and 70’s in Heusden over op live bands. © Rene Manders/DCI Media

‘Plezier, dansen en ouwehoeren’ op 60’s en 70’s feest in Heusden: ‘Ik voel me weer jong’

HEUSDEN – Een ouderwetse dansavond. Dat is waar de liefhebbers van de 60’s en 70’s zaterdagavond op getrakteerd worden in het Hart van Heuze. ,,Mensen komen hier voor het plezier, om te dansen en om lekker te ouwehoeren met een pilsje in de hand.”Juliët Meulendijks 07-11-21, 12:00 Bron: ED
  •  
  •  
  •  
Het is de tiende keer dat Stichting Evenementen Heusden hun Back to the 60’s en 70’s feest organiseert. Ooit begon het met tien jukeboxen verspreid door de zaal die om de beurt aangezet werden. Nu staan bands Hayfever en The Wieners op het podium om de bezoekers van het uitverkochte feest te voorzien van de bekende klanken van onder anderen Elvis en Roy Orbison. De doelgroep van de avond is duidelijk. ,,De gemiddelde leeftijd ligt tussen de zestig en de zeventig jaar”, zegt mede-organisator Cor Berkers. 

Versierde kruk

Aan de veelal grijze koppies is dat snel af te leiden. Een van die koppies is van vaste gast Jan Bastiaans (72) uit Valkenswaard. ,,Hij koopt ieder jaar het eerste kaartje”, zegt mede-organisator Hans Berkvens. Bastiaans zit elk jaar met een pilsje in zijn hand op dezelfde kruk. ,,We hebben de kruk dit jaar versierd en voorzien vanzijn naam”, vertelt Berkvens met een lach. ,,Zo’n avond als deze doet me denken aan vroeger. Het is leuk dat hier vooral leeftijdsgenoten zijn, dat is toch anders dan wanneer de jeugd erbij is”, zegt Bastiaans.
Op de dansvloer én aan de bar was het gezellig    
Op de dansvloer én aan de bar was het gezellig © Rene Manders/DCI Media
Er staat wat volk op de dansvloer, maar zodra Hayfever de klanken van ‘Oh, Pretty Woman’ inzet, staat deze in korte tijd vol met zwierende koppels. Henk Driessen (75) uit Deurne bekijkt het tafereel vanaf de zijlijn. Zijn ene hand houdt een pilsje vast, de andere beweegt in de lucht mee op de muziek. ,,Ik vind het geweldig”, zegt hij. ,,Zo’n ouderwetse rock & roll-avond doet me denken aan vroeger, ik voel me weer helemaal jong door de muziek.” Op de tafels staan veel volle en lege glazen, het teken van een gezellige avond. Dat vindt Ellen (60) uit Asten ook. ,,Het is de eerste keer dat ik hier ben, maar ik vind het hartstikke leuk.”

Lampjes met franjes

Ondertussen zet Hayfever de eerste noten van ‘Blue Suede Shoes’ in. ,,Ik ben opgegroeid met de nummers die ze hier spelen”, zegt Paul Kessels (61) uit Heusden. Hij heeft nog nooit een editie van het feest overgeslagen. ,,Deze manier van uitgaan maak je nergens meer mee. We zijn met een vriendengroep van achttien man, dus het is ook een soort reünie.” Kessels is deze avond niet gekomen om zijn moves op de dansvloer te laten zien. ,,Maar als mijn vrouw zegt dat we gaan dansen, ga ik wel mee.” Niet alleen de muziek laat je denken dat je zestig jaar terug in de tijd gaat. De doorgaans kale muren van het gebouw hangen vol met bekende gezichten uit de jaren ‘60 en ‘70, op de tafeltjes liggen tapijten en de lampjes hebben kappen met franjes eraan. ,,Dat is niet hoe het er vroeger allemaal uitzag, hoor”, zegt Berkers. ,,Maar het past wel goed bij het thema. We hebben een kunstenaar en een timmerman, dus alle decoraties zijn zelfgemaakt.” Berkvens houdt van de nostalgie die de avond met zich meebrengt. ,,De mooiste tijd van muziek maken hebben wij meegemaakt.”