Ontstaan SEH

Stichting Evenementen Heusden

Acht jaar geleden werd door Cor Berkers (bezitter AMI-H jukebox uit 1957) en Martien Giebels (bezitter Wurlitzer 1015 OMT uit 1992) het initiatief genomen om een gezellige muzikale avond te organiseren. Dat werd de eerste ‘Jukebox Dance Party’ op 5 november in 2011.

Bijzonder is dat het duo in het najaar van 2010 alle jukeboxbezitters uit Heusden (18 in totaal) ging benaderen met het idee om ergens een gezellige avond te organiseren met muziek uit jukeboxen. Hieruit is een organiserend groepje geformeerd het voor elkaar kreeg om een supergezellige avond te organiseren met muziek uit tien (!) aanwezige jukeboxen.

In eerste instantie mocht eenieder zijn eigen muzikale voorkeur uitdragen, vandaar dat een breed muziekscala van Rock & Roll, tot Nederlands- en Duitstalig de revue passeerde. Daarnaast hadden ze nog een regionale artiest met een repertoire passend in de sfeer.

In de jaren die volgden werden steeds meer live optredens toegevoegd van onder andere Java Guitars, The Great Suspenders, Jan Kuijpers en John-Boy & The Waltons.

Vier jaar geleden, vijf jaar na de eerste Jukebox Dance Party, vond op 31 oktober de lustrum editie plaats. Dat was in een bovenzaal van Hart van Heuze te Heusden. De organisatie had gezorgd voor een mooie aankleding in jaren zestig stijl en er waren vier jukeboxen aanwezig. De nadruk lag inmiddels op de live muziek en de aanwezige jukeboxen waren ter decoratie.

Al is de organisatie erg op de jaren vijftig en zestig gericht, toch heeft men besloten om zich op een breder en jonger publiek te richten. Daarom heeft de avond sinds 2014 een nieuwe naam gekregen: Back To The 60’s And 70’s. Want ook de jaren zeventig hebben natuurlijk veel te bieden!

In 2016 vond de zesde editie plaats op 5 november 2016 met optredens van The Wieners en The Revolvers.

In 2017 heeft de zevende editie plaatsgevonden op 4 november 2017 met optredens van Bootleg Betty en Tin Soldiers.

En in 2018 heeft alweer de achtste editie plaats gevonden op 3 november met de optredens van De Sparks uit Horst en Hayfever uit Friesland.

Dit jaar pakken we uit met op 2 november de bands Steady State en Mac Taple.

In Memoriam

Gerrit Berkers

* 26 maart 1951, Asten-Heusden – † 29 mei 2016, Asten-Heusden

Op 29 mei 2016 is na een slopende ziekte, ons medebestuurslid Gerrit Berkers veel te vroeg overleden. Gerrit zette zich elk jaar vol overgave in voor onze stichting. Hij was de drijvende kracht achter de bar en de contactpersoon van Unitas. Een man van weinig woorden en veel daden. We zullen je enorm gaan missen.

Bijzonder gewoon
Bijzonder gewoon